Utilfredshed i det dansk-libanesiske samfund – Sara Chebli: “Jeg føler mig svigtet af mit eget land”

I Facebook-gruppen “libanesere i Danmark” udviser mange dansk-libanesere lige nu frustration, over måden danske medier portrætterer den nyligt eskaleret krig i Libanon. Sara Chebli er en af dem, der ikke kan stå inde for de danske mediers håndtering af konflikten.

Af: Clara Fuglsang

I dag er over 1200 dræbt af israelske luftangreb i Libanon. Første angreb fandt sted natten til mandag 23. september. Dette meddeler det libanesiske sundhedsministerium. Ifølge regeringen i Beirut er op mod en million mennesker tvunget til at forlade deres hjem.

Sara Chebli er 26 år, hun er født og opvokset i Danmark, derudover er hendes mor fra Palæstina og hendes far fra Libanon. Hele hendes fars familie bor i Baalbek i Libanon, som er en af de byer, der lige nu er under massivt angreb.

Sara Chebli har i mange år været medlem af Facebook-gruppen ‘libanesere i Danmark’, der har 2300 medlemmer. Gruppen fungerer som en platform for det dansk-libanesiske samfund, hvor man her kan dele både glæde og sorg. Gruppen har været særligt aktiv i løbet af den seneste tid, og rigtig mange frustrationer dominerer opslagene i gruppen, mange dansk-libanesere oplever nemlig den danske mediedækning som en ensidig og unuanceret portrættering af krigen.

“Jeg føler jo helt klart frustration, og jeg føler også en form for uretfærdighed,” siger Sara Chebli

Sorg er en af de følelser, der har fyldt allermest for Sara Chebli den seneste tid, og hun har selv mistet flere familiemedlemmer siden eskaleringen af krigen d. 23. september. Men udover sorg oplever Sara Chebli stor frustration over den danske mediedækning, hun mener, at der er for meget fokus på ‘Israel mod Hizbollah’, og for lidt på de civile det går ud over. Der bor omkring 22.500 danskere med libanesisk baggrund i Danmark, mange af dem mister lige nu, ligesom Sara Chebli, deres familiemedlemmer i forbindelse med krig.

Selvom Sara er glad for at være dansker, føler hun sig svigtet af landet grundet en manglende nuanceret og objektiv mediedækning:

“Jeg siger ikke, at man skal tage parti, det er nok også derfor, at vi er frustrerede, fordi vi føler, at der bliver taget parti”

Saras oplevelse har medført mistillid til de danske medier:

“Jeg tror bare jeg er stoppet med at forvente noget af de danske medier, for netop ikke at føle den her frustration og blive så ked af det, hver gang jeg ser hvordan de dækker krigen i Libanon.”

Sara Chebli ønsker at få sin familie og andre civile i Libanon anerkendt og repræsenteret af de danske medier og af det land, hun ser som ‘hjem’;

“Jeg er jo ikke kun libaneser, jeg er jo også dansker.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *